AktualnoMagazin

Recept za polnjena jajčka s slanino, ki bo navdušil tudi najbolj zahtevne

Bi letos za velikonočne praznike pripravili nekaj drugačnega? Polnjena jajčka s slanino in sirom bodo nedvomno zmanjkala v nekaj minutah, za njih pa potrebujete le nekaj sestavin.

Za najboljša polnjena jajčka, ki bodo zadovoljila le tako zahtevne goste, potrebujete:

  • 6 kuhanih jajc
  • 3 žlice majoneze (lahko uporabite tudi kislo smetano za “lažjo” različico)
  • 1 žlica gorčice (po želji)
  • 2-3 rezine pečene slanine (sesekljane)
  • 2 žlici naribanega sira (npr. cheddar, gauda ali mozzarella)
  • Sol in poper po okusu
  • 1/4 čajne žličke paprike v prahu (neobvezno, za lepši videz)

Postopek priprave:

Jajca skuhajte trdo (10-12 minut) in jih ohladite v hladni vodi. Nato jih olupite in prerežite na pol. Previdno odstranite rumenjake in jih stresite v skledo. Z vilicami jih dobro zmečkajte ter jim dodajte majonezo, gorčico, sol, poper in sesekljano slanino. Mešajte, dokler ne dobite kremaste zmesi, in ji primešajte še nariban sir ter ponovno dobro premešajte.

Nadev previdno naložite v beljakove polovice jajc. Lahko uporabite žlico ali dresirno vrečko za lepši videz, po želji pa še posujte s papriko v prahu.

Za še več okusnih idej si oglejte spodnji posnetek:

Delitve: