Aktualno

V piščančjem mesu iz Lidla potrjena prisotnost salmonele

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) obvešča, da je bila v okviru uradnega nadzora v prometu odkrita prisotnost bakterije salmonela v mesnem pripravku iz perutninskega mesa. Gre za srednji del piščančjih peruti z oznako Naše nam paše, proizvajalca Perutnina Ptuj, d.d., namenjenega trgovcu Lidl Slovenija.

Podatki o izdelku:

  • Ime izdelka: Srednji del piščančjih peruti
  • Blagovna znamka: Naše nam paše
  • Rok uporabe: 10. 4. 2025 (že pretekel)
  • LOT: 1202836969
  • Poreklo: Slovenija

Izdelek zaradi mikrobiološkega tveganja ne ustreza varnostnim kriterijem.

Hude prebavne težave, pri ranljivejših tudi zapleti

Salmonela lahko pri ljudeh povzroči prebavne težave, kot so driska, bolečine v trebuhu, vročina, slabost in bruhanje. Še posebej ogrožene so občutljivejše skupine, kot so otroci, starejši ter osebe z oslabljenim imunskim sistemom, pri katerih lahko pride do resnejših zapletov.

Čeprav je rok uporabe izdelka že potekel, UVHVVR potrošnike opozarja, naj preverijo, ali morda izdelek še hranijo doma (npr. zamrznjen). V tem primeru naj ga ne zaužijejo, temveč vrnejo na mesto nakupa, poroča Maribor24.

Delitve: