Aktualno

Od bučnega grižljaja do figovega šarma: Barbara Ribič skupaj s slo24.si očarala AGRO (FOTO)

Kjer se srečata kulinarika in mediji, nastanejo zgodbe, ki dišijo, imajo okus in si jih zapomniš. Točno to se je zgodilo na razstavnem prostoru slo24.si in maribor24.si, kjer je Barbara Ribič, finalistka letošnjega MasterChefa, pokazala, da je prava mojstrica tudi v sejemski kuhinji.

Ko improvizacija postane šov

V nedeljo je sejem AGRA v Gornji Radgoni za nekaj ur dihal v ritmu Barbarinih rezov noža, mešanja namazov in spretnih kombinacij okusov. Pogojem, ki bi marsikoga spravili v zadrego – malo prostora, veliko obiskovalcev, improvizirana oprema – se je približala z mirnostjo, ki jo je krasila že v televizijskem šovu. Rezultat? Ure neprekinjenega kulinaričnega tempa, ob katerem so obiskovalci dobesedno stali v vrsti.

Okusi, ki pripovedujejo zgodbo

Barbara je pripravila dva prigrizka, ki sta se hitro znašla v središču pozornosti.

  • Vegi grižljaj: listnato testo s skutno-bučnim namazom, okisanimi bučkami, cvetnim prahom in počasno pečenim česnom. Teksture so se dopolnjevale, toplina česna pa je jedi dala presenetljivo globino.
  • Mesni grižljaj: hrustljav kruh s pašteto, svežimi figami, balzamično kremo, ocvrto čebulo in oljem figovih listov. To je bil trenutek, ko se je štajerska tradicija rokovala z mediteranskim pridihom.

Obiskovalci so po okušanju pohvalili domiselnost, mnogi pa so dejali, da so takšno presenečenje na sejmu potrebovali po dolgih halah strojev in razstavne tehnike.

Vonj po bučah in vrvež med stojnicama

Poleg Barbarinih grižljajev je k pestremu dogajanju prispeval tudi sosednji razstavni prostor podjetja Kimo. Tam so obiskovalci okušali bučno olje in – na presenečenje mnogih – celo bučno pivo. V kombinaciji z Barbarinimi jedmi se je ustvarilo pravo sejemsko križišče okusov, kjer so se obiskovalci zadrževali še dolgo.

Mojstrica mirnosti v hrupu sejma

AGRA je vse prej kot mirna kulisa. A Barbara se je v vrvežu počutila domače, namesto pritiska je v improvizirani kuhinji ustvarila sproščeno energijo, ki se je prenesla tudi na obiskovalce.

Napoved: mehurčki in koktajli

Dogodivščina pa se tu ne konča. Že v torek, 26. avgusta, ob 13. uri, bo na istem prostoru nastopil mednarodno nagrajeni barman Lovro Vetrih. Obiskovalcem bo postregel s koktajli, med katerimi bo tudi ekskluzivna kreacija v barvah slo24.si in maribor24.si. Če je nedelja dišala po česnu, figah in bučah, bo torek zaznamovala osvežilna igra mehurčkov in barv.

Dogodek, ki ostane v spominu

Na slo24.si smo poskrbeli, da je kulinarično druženje z Barbaro ostalo dokumentirano – v fotografijah, videoposnetkih in kratkih pogovorih. Za vse, ki sejma niste obiskali, in za tiste, ki bi radi doživeli trenutek še enkrat, pripravljamo izbor utrinkov, ki bodo prebudili apetit že ob pogledu.

Vabljeni, da se družite z nami na sejmu Agra do 28. avgusta vsak dan med 9. in 18. uro in se nam pridružite ob mnogih zanimivih sejemskih dogodkih.

Delitve: